Camera drone aanschaffen

Wil je graag foto’s of films maken vanuit de lucht? Vroeger was dit voor particulieren haast niet mogelijk doordat die enkel kon vanuit een vliegtuig, maar gelukkig is dit vandaag de dag wel anders met de opkomst van drones.

 

Tegenwoordig kun je makkelijk zelf foto’s of video’s vanuit de lucht maken met behulp van een camera drone. Deze zijn bij Drone.be zelfs te krijgen voor onder de 100 euro! Natuurlijk zijn ze verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en ook voor verschillende doeleinden.

 

Wat voor soorten camera’s zitten er in een camera drone?

 

Camera drones zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten te krijgen, en zo is dit ook voor de camera de op de drone zit. Bij sommige modellen ( vaak in goedkopere categorie├źn ) zit de camera ingebouwd en bij de wat duurdere modellen zit de camera er los op. Wanneer de camera er los op zit, dan kun je hem natuurlijk ook zelf vervangen voor een andere camera.

 

De standaard camera’s zijn vaak gelijk aan de camera’s in mobiele telefoons. Deze zijn kwalitatief goed en hebben veel mogelijkheden, maar wanneer je een professioneel fotograaf bent dan wil je natuurlijk ook professionele luchtfoto’s kunnen maken. In dit geval zijn er dan ook professionele fotocamera’s verkrijgbaar die onder de drone gehangen kunnen worden om vervolgens perfecte foto’s te maken.

 

Hetzelfde geldt voor videocamera’s. Natuurlijk kun je vaak met de normale camera video’s maken, maar voor wie graag video’s van hoge kwaliteit maakt is het natuurlijk ook mogelijk om een speciale videocamera te plaatsen.

 

Camera bescherming

 

Bij kleinere drones zit de camera vaak ingebouwd, maar bij grote hangt de camera er vaak los onder waardoor het lijkt dat de camera geen bescherming heeft. Natuurlijk zit er om de camera wel een kooi gebouwd, en ook ook landen grote drones normaal gesproken op de landingspoten waardoor er in feite niets zou kunnen gebeuren met de camera.