Verschil drone en drone quadcopter

 

De termen drone en drone quadcopter worden vaak door mekaar gebruikt, maar ze zijn wel verschillend. Veel mensen weten het verschil eigenlijk niet tussen deze twee en daarom gaan we er nu een artikel aan wijden.

 

De drone

Met een drone wordt eigenlijk iets anders bedoeld dan een quadcopter. Een drone is namelijk eigenlijk een onbemand lucht vaartuig dat vaak in het leger wordt ingezet, om de vijand te bombarderen of om te filmen/ foto’s te maken. Een drone is dus ook vele malen groter dan een quadcopter, het heeft vaak de grote van een gewoon vliegtuig. Op deze manier zetten ze de vijand vaak op het verkeerde been. Zoals je nu zult begrijpen is een drone iets heel anders dan een drone quadcopter.

Als je kopen drone intypt krijg je ook sites vol met de drone quadcopter, hexacopter of een octocopter, maar nooit een echte drone zoals in het leger wordt gebruikt. Hierdoor krijgen mensen een verkeerd beeld van het woord drone.

 

De drone quadcopter

Een drone quadcopter is zoals al eerder aangegeven een heel stuk kleiner dan een drone. Een drone quadcopter kun je namelijk tillen, dit is bij een echte drone niet mogelijk. Doordat een drone quadcopter een stuk kleiner is, is hij ook veel wendbaarder in de lucht.

De quadcopter is prima geschikt om foto’s en video’s te maken. Dit is ook vaak één van de redenen dat mensen puur uit hobby een quadcopter aanschaffen. Dit is uiteraard niet mogelijk bij een drone, deze zijn namelijk meer gericht op het voeren van oorlog.

Voordat je foto’s kunt maken, moet je uiteraard eerst een stukje vliegen. Dat is vaak in het begin een stuk lastiger. Op de quadcopter zitten namelijk vier propellers bevestigd die je ieder apart moet besturen. Deze propellers zorgen ervoor dat je quadcopter stabieler in de lucht blijft hangen en dus minder bevattelijk is voor windvlagen enzovoorts. Je hebt ook vliegtuigjes met meer propellers, maar deze dragen weer andere namen. Om met deze multicopters goed te kunnen vliegen heb je aardig wat oefening nodig en er zijn dan ook meestal cursussen voor te volgen. Op een normale drone zitten vaak geen propellers en worden ook niet als vermaak gebruikt

 

Kortom, tussen een drone en een drone quadcopter zit een groot verschil. Een drone wordt voornamelijk gebruikt om oorlog te voeren en een drone quadcopter vormt entertainment voor burgers. Verder verschillen de afmetingen en de mogelijkheden.