Een drone kopen?

Drones komen voor in verschillende maten en gewichten, er zijn drones voor recreatief gebruik en drones voor professioneel gebruik. Indien u nog nooit gevlogen heeft met een drone is het aan te raden dat u eerst met een klein speelgoed model leert vliegen zodat u de besturing onder de knie kunt krijgen die is namelijk ongeveer dezelfde als een groter toestel. Zo een speelgoed drone kopen  kan je via internet doen, wanneer je een professionele drone wil kopen kan je best ter plaatse gaan want die zijn wel wat duur om zomaar via internet te bestellen. Eens u de besturing onder de knie heeft kan u gaan beslissen wat u juist met de drone wil gaan dien, wilt u alleen foto’s nemen of uitsluitend filmen? Er zijn verschillende soorten cameragimbals waardoor je tijdens het filmen een mooi vloeiend stabiel beeld verkrijgt, zonder trillingen. De cameragimbal zorgt er namelijk ook voor dat uw beeld altijd netjes horizontaal staat en compenseert de zijwaartse en voorwaartse bewegingen van de drone. Vervolgens moet je ook uitmaken hoelang je wil vliegen, de vliegduur hangt grotendeels af van het gewicht van de camera en de capaciteit van de batterij. Aangezien de capaciteit van de batterij gelimiteerd is kan je beter opteren voor een lichtgewicht camera.professionele drone kopen

Verder heb je nog keuze uit verschillende frame opstellingen zoals bijvoorbeeld een quadcopter maar vier motoren heeft wat bij een technisch defect van één van de motoren op een crash zal uitdraaien indien er zich geen parachute aan boord bevindt. Wanner er bij een hexacopter of een octocopter een motor uitvalt zal de drone nog goed bestuurbaar blijven zodat u het toestel nog veilig aan de grond kunt zetten. U kan maar beter een drone kopen die voldoet aan jouw veiligheidseisen. Indien je met een dure payload vliegt kan je beter niet crashen.

Dankzij de GPS kan je met een drone en de juiste software een route via waypoints automatisch laten vliegen. Op elk van deze waypoints kan je de hoogte ingeven en de snelheid waarmee de drone naar het volgende waypoint zal vliegen.

Zo zie je maar dat je als je een drone wil kopen dat je dan maar beter eerst goed informeert naar de verschillende uitvoeringen en de vliegtijden.