Professionele drones

 

Drones behoren tot de populaire trends van de laatste jaren. Naast het gebruik van diverse bedrijven gebruiken individuen ook een drone. Tientallen jaren geleden werd een drone op de markt gebracht voor het leger. Het leger van de Verenigde Staten begon met het gebruiken van een drone. Later werd het overgenomen door andere landen. Het type drone is natuurlijk heel anders dan de drone die door individuen wordt gebruikt. Lees snel verder over wat je precies over een drone moet weten.

Waar moet ik opletten bij het gebruiken van een drone?

Er zijn verschillende drones die u kunt kopen. Er zijn bijvoorbeeld drones met een GPS en drones met een extra camera. Als u de drone gaat gebruiken in Nederland moet u letten op een aantal regels. Ongeacht waarvoor u de drone gaat gebruiken is het aan te raden om bewust te zijn van de volgende regels:

  • Houd er rekening mee dat je niet bent verzekerd tegen het veroorzaken van last en schade. Het kan namelijk zo zijn dat de drone iets beschadigt in de lucht. Voor de beginners is het handig om eerst te vliegen op een beperkte zone. Nadat u meer ervaring heeft gekregen kunt u uw zone uitbreiden.
  • Het is verboden om in het donker te vliegen. Vlieg dus alleen tussen 08.00 en 16.00. De tijden kunnen natuurlijk altijd afwijken. Het is hierbij belangrijk dat u alleen kiest voor het vliegen wanneer de drone werkelijk zichtbaar is.
  • Ondanks dat een professionele drone klein is, kan het voor grote problemen zorgen in de lucht. Hierdoor moet u zeker uit de buurt blijven van vliegvelden.
  • Een andere belangrijke regel is dat u de drone maximaal 250 tot 300 meter hoog mag laten vliegen.
  • Verder is de plaats waar u de drone laat vliegen belangrijk, doordat u bijvoorbeeld niet gebruik mag maken van plaatsen bij wegen en gebouwen.

Als u zich niet houdt aan de bovenstaande regels dan kan het zo zijn dat u een boete krijgt. Daarnaast is de risico groot dat uw drone wordt beschadigd. De boetes bij het overtreden van de regels kunnen variƫren van 50 euro tot 7500 euro.

Belangrijke tips voordat u een drone koopt

Bij het kiezen voor een professionele drone moet u al rekening houden met een minimale prijs van 1000 euro. Er zijn zelfs drones die meer dan 10.000 euro kosten. Waar u op moet letten bij het kopen is de kwaliteit van de camera die is ingebouwd. U heeft bijvoorbeeld een beter resultaat met een drone die meerdere camera’s heeft en high definition kan filmen.

Verder is het ook belangrijk om te weten dat drones werken op batterijen of accu. Een setje batterijen gaat gemiddeld 20 minuten mee. Hierdoor is het handig om oplaadbare batterijen te kopen voor de drone. Vooral voor mensen die vaak gebruikmaken van een drone kan het aanschaffen van batterijen duur uitkomen. Met oplaadbare batterijen vermijdt u dit probleem en kunt u deze batterijen een aantal keer gaan gebruiken.